CAUTĂ AICI:

Însemnări perioada 08 August - 24 Septembrie


Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 9 | Loc. 108-9  | Added on Monday, August 08, 2011, 11:46 AM

E fără îndoială caraghios că nenorocirile de pe lumea asta se trag mai totdeauna de pe urma oamenilor mărunţi de stat.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 9 | Loc. 108-10  | Added on Monday, August 08, 2011, 11:46 AM

E fără îndoială caraghios că nenorocirile de pe lumea asta se trag mai totdeauna de pe urma oamenilor mărunţi de stat. Ei sunt mult mai energici şi mai nesuferiţi decât cei înalţi. Eu unul m-am ferit totdeauna să nimeresc în companii cu comandanţi de statură mică; aceştia sunt de cele mai multe ori nişte hingheri afurisiţi.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 33 | Loc. 414-15  | Added on Wednesday, August 10, 2011, 09:22 AM

Dacă solda şi mâncarea ar fi pentru toţi la fel, află, frăţioare, că de mult n-ar fi război.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 35 | Loc. 441-43  | Added on Wednesday, August 10, 2011, 12:36 PM

Asta vine de la sine, pentru că, la drept vorbind, omul nu e în primul rând decât un animal, uns pe deasupra cu puţină civilizaţie, ca o felie de pâine cu untură.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 69 | Loc. 864-65  | Added on Thursday, August 11, 2011, 04:06 PM

Vezi că la şcoală nu ne-a învăţat nimeni cum se aprinde o ţigară pe ploaie şi vânt, cum se face foc cu lemne ude — sau că e mai bine să vâri baioneta în burtă, pentru că acolo nu se înţepeneşte ca în coaste.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 100 | Loc. 1260-61  | Added on Friday, August 12, 2011, 11:43 AM

Gândurile nu pot trăi fără mângâiere şi amăgire; se încâlcesc în faţa deznădejdei.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 111 | Loc. 1410-11  | Added on Friday, August 12, 2011, 01:04 PM

căci de un lucru mi-am dat bine seama: groaza se poate îndura dacă faci pe niznaiul, — te ucide însă dacă te gândeşti la ea.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 162 | Loc. 2068-69  | Added on Friday, August 12, 2011, 06:53 PM

Între stat şi patrie este într-adevăr o deosebire.
==========
Nimic nou pe frontul de vest (Erich Maria Remarque)
- Highlight on Page 218 | Loc. 2779-80  | Added on Friday, August 12, 2011, 08:20 PM

Când pe ţărani îi frământă ceva, au o expresie ciudată — un amestec de vacă şi de zeu sentimental — jumătate neghioabă, jumătate exaltată.
==========
Un veac de singuratate (Gabriel Garcia Marquez)
- Highlight on Page 70 | Loc. 1026  | Added on Sunday, August 14, 2011, 12:33 PM

femeile singure cu mirosul lor de flori veştede.
==========
Un veac de singuratate (Gabriel Garcia Marquez)
- Highlight on Page 212 | Loc. 3121-22  | Added on Thursday, August 18, 2011, 06:40 PM

colonelul Aureliano Buendía abia dacă înţelese că secretul unei îmbătrâniri frumoase nu este altceva decât încheierea unui pact onorabil cu singurătatea.
==========
Un veac de singuratate (Gabriel Garcia Marquez)
- Highlight on Page 356 | Loc. 5258  | Added on Saturday, August 20, 2011, 11:01 AM

sărăcia este una dintre slujitoarele dragostei.
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 61 | Loc. 961-62  | Added on Friday, August 26, 2011, 10:08 AM

Un popor n-are dreptul să se răzbune, nici să elimine cu prea multă uşurinţă pe cei care provoacă neplăceri societăţii. E vorba de făpturi care trebuie mai curând îngrijite decât pedepsite într-un chip atât de neomenos.
==========
Why I Am Not A Christian  by Bertrand Russell (kindle@klip.me)
- Highlight Loc. 229  | Added on Friday, September 02, 2011, 10:03 AM

Fear is the parent of cruelty, and therefore it is no wonder if cruelty and religion have gone hand in hand.
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Bookmark on Page 320 | Loc. 4744  | Added on Monday, September 05, 2011, 10:06 AM


==========
Papillon (Henri Charriere)
- Bookmark on Page 218 | Loc. 3263  | Added on Monday, September 05, 2011, 11:50 AM


==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 396 | Loc. 5861-63  | Added on Monday, September 05, 2011, 06:12 PM

Jean Castelli, spărgător de meserie, are o voinţă şi o inteligenţă puţin obişnuite. Urăşte violenţa. E poreclit „Bunicul”. Nu se spală decât cu săpun de Marsilia, şi dacă simte că m-am spălat cu Palmolive, îmi spune: „Miroşi a coardă, pe cinstea mea! Te-ai spălat cu săpun de damă!”
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 396 | Loc. 5861-63  | Added on Monday, September 05, 2011, 06:12 PM

Jean Castelli, spărgător de meserie, are o voinţă şi o inteligenţă puţin obişnuite. Urăşte violenţa. E poreclit „Bunicul”. Nu se spală decât cu săpun de Marsilia, şi dacă simte că m-am spălat cu Palmolive, îmi spune: „Miroşi a coardă, pe cinstea mea! Te-ai spălat cu săpun de damă!”
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 31-33  | Added on Monday, September 05, 2011, 06:14 PM

Jean Castelli, spărgător de meserie, are o voinţă şi o inteligenţă puţin obişnuite. Urăşte violenţa. E poreclit „Bunicul”. Nu se spală decât cu săpun de Marsilia, şi dacă simte că m-am spălat cu Palmolive, îmi spune: „Miroşi a coardă, pe cinstea mea! Te-ai spălat cu săpun de damă!” ========== Papillon (Henri Charriere)
==========
My Clippings
- Note Loc. 33  | Added on Monday, September 05, 2011, 06:14 PM

:))) Diferenta dintre sapunul de Marsilia si Palmolive
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 584 | Loc. 8578-79  | Added on Wednesday, September 07, 2011, 08:30 AM

Recunoaşte că nu-i nevoie să fii ofiţer de marină ca să ştii că orice epavă e aruncată pe ţărm.
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 586 | Loc. 8614-18  | Added on Wednesday, September 07, 2011, 08:35 AM

Faptul că cineva n-a primit niciodată o instrucţiune religioasă, că nu cunoaşte a-b-c-ul învăţăturii creştine, că este într-atât de ignorant încât să n-aibă habar cine-i tatăl lui Iisus şi dacă Fecioara Maria îi era cu adevărat mamă, iar taică-su tâmplar sau cămilar, toată această crustă jegoasă de neştiinţă nu te împiedică să-l întâlneşti pe Dumnezeu atunci când îl cauţi cu tot dinadinsul, ajungând să-l identifici cu vântul, cu marea, cu soarele, cu pădurea virgină, cu stelele, până şi cu peştii cu care a împânzit apele pentru ca omul să se poată hrăni.
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 586 | Loc. 8614-18  | Added on Wednesday, September 07, 2011, 08:35 AM

Faptul că cineva n-a primit niciodată o instrucţiune religioasă, că nu cunoaşte a-b-c-ul învăţăturii creştine, că este într-atât de ignorant încât să n-aibă habar cine-i tatăl lui Iisus şi dacă Fecioara Maria îi era cu adevărat mamă, iar taică-su tâmplar sau cămilar, toată această crustă jegoasă de neştiinţă nu te împiedică să-l întâlneşti pe Dumnezeu atunci când îl cauţi cu tot dinadinsul, ajungând să-l identifici cu vântul, cu marea, cu soarele, cu pădurea virgină, cu stelele, până şi cu peştii cu care a împânzit apele pentru ca omul să se poată hrăni.
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 42-47  | Added on Wednesday, September 07, 2011, 08:37 AM

Faptul că cineva n-a primit niciodată o instrucţiune religioasă, că nu cunoaşte a-b-c-ul învăţăturii creştine, că este într-atât de ignorant încât să n-aibă habar cine-i tatăl lui Iisus şi dacă Fecioara Maria îi era cu adevărat mamă, iar taică-su tâmplar sau cămilar, toată această crustă jegoasă de neştiinţă nu te împiedică să-l întâlneşti pe Dumnezeu atunci când îl cauţi cu tot dinadinsul, ajungând să-l identifici cu vântul, cu marea, cu soarele, cu pădurea virgină, cu stelele, până şi cu peştii cu care a împânzit apele pentru ca omul să se poată hrăni. ========== Papillon (Henri Charriere)
==========
My Clippings
- Note Loc. 47  | Added on Wednesday, September 07, 2011, 08:37 AM

Interesanta opinia unui puscarias
==========
Papillon (Henri Charriere)
- Highlight on Page 727 | Loc. 10656-59  | Added on Wednesday, September 07, 2011, 03:26 PM

Prea mult progres mecanic, o viaţă agitată, o societate însufleţită de-un singur ideal: noi invenţii, o viaţă tot mai lesnicioasă şi mai îndestulată. Tot savurând descoperirile ştiinţifice aşa cum lingi un şerbet, devii însetat de-un confort cât mai desăvârşit şi lupţi fără încetare să-l obţii. Toate astea ucid sufletul, mila, înţelegerea, mărinimia.
==========
The Social Animal (Elliot Aronson)
- Highlight on Page 21 | Loc. 290-92  | Added on Tuesday, September 13, 2011, 08:10 PM

"The dam has broke!" The fear was put into words by a little old lady in an electric car, or by a traffic cop, or by a small boy: nobody knows who, nor does it now really matter.
==========
The Social Animal (Elliot Aronson)
- Note on Page 21 | Loc. 292  | Added on Tuesday, September 13, 2011, 08:10 PM

tst
==========
The Book of Disquiet (F Pessoa)
- Highlight on Page 76 | Loc. 1139-41  | Added on Wednesday, September 14, 2011, 01:49 PM

The beauty of a naked body is only appreciated by cultures that use clothing. Modesty is important for sensuality like resistance for energy. Artificiality is the best way to enjoy what’s natural.
==========
The Book of Disquiet (F Pessoa)
- Highlight on Page 76 | Loc. 1142  | Added on Wednesday, September 14, 2011, 01:49 PM

One who has never lived under constraints doesn’t know what freedom is.
==========
The Book of Disquiet (F Pessoa)
- Highlight on Page 441 | Loc. 6497  | Added on Wednesday, September 14, 2011, 04:44 PM

The woman is a fundamentally sexual creature.
==========
Nopţi albe (Feodor Mihailovici Dostoievski)
- Highlight on Page 55 | Loc. 783-87  | Added on Thursday, September 15, 2011, 03:35 PM

de ce noi, noi toţi, nu ne purtăm unii cu alţii cum s-ar purta fraţii între ei? Oare de ce până şi omul cel mai bun are parcă întotdeauna ceva de ascuns faţă de celălalt şi tăinuieşte ceva, păstrând tăceri? De ce să nu spui dintr-o dată deschis, fără ocolişuri, tot ce ai pe suflet, dacă eşti sigur că vorbele tale nu sunt aruncate în vânt şi nu sunt spuse zadarnic? Dacă priveşti în jur, poftim! fiecare pare mai aspru decât îi este adevărata lui fire, ca şi când i-ar fi teamă să nu-şi jignească sentimentele dacă şi le-ar destăinui aşa cum sunt ele cu adevărat...
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 70-74  | Added on Thursday, September 15, 2011, 03:36 PM

de ce noi, noi toţi, nu ne purtăm unii cu alţii cum s-ar purta fraţii între ei? Oare de ce până şi omul cel mai bun are parcă întotdeauna ceva de ascuns faţă de celălalt şi tăinuieşte ceva, păstrând tăceri? De ce să nu spui dintr-o dată deschis, fără ocolişuri, tot ce ai pe suflet, dacă eşti sigur că vorbele tale nu sunt aruncate în vânt şi nu sunt spuse zadarnic? Dacă priveşti în jur, poftim! fiecare pare mai aspru decât îi este adevărata lui fire, ca şi când i-ar fi teamă să nu-şi jignească sentimentele dacă şi le-ar destăinui aşa cum sunt ele cu adevărat...
==========
Nopţi albe (Feodor Mihailovici Dostoievski)
- Highlight on Page 55 | Loc. 783-87  | Added on Thursday, September 15, 2011, 03:37 PM

de ce noi, noi toţi, nu ne purtăm unii cu alţii cum s-ar purta fraţii între ei? Oare de ce până şi omul cel mai bun are parcă întotdeauna ceva de ascuns faţă de celălalt şi tăinuieşte ceva, păstrând tăceri? De ce să nu spui dintr-o dată deschis, fără ocolişuri, tot ce ai pe suflet, dacă eşti sigur că vorbele tale nu sunt aruncate în vânt şi nu sunt spuse zadarnic? Dacă priveşti în jur, poftim! fiecare pare mai aspru decât îi este adevărata lui fire, ca şi când i-ar fi teamă să nu-şi jignească sentimentele dacă şi le-ar destăinui aşa cum sunt ele cu adevărat...
==========
My Clippings
- Bookmark Loc. 75  | Added on Thursday, September 15, 2011, 03:39 PM


==========
My Clippings
- Highlight Loc. 75-79  | Added on Thursday, September 15, 2011, 03:40 PM

de ce noi, noi toţi, nu ne purtăm unii cu alţii cum s-ar purta fraţii între ei? Oare de ce până şi omul cel mai bun are parcă întotdeauna ceva de ascuns faţă de celălalt şi tăinuieşte ceva, păstrând tăceri? De ce să nu spui dintr-o dată deschis, fără ocolişuri, tot ce ai pe suflet, dacă eşti sigur că vorbele tale nu sunt aruncate în vânt şi nu sunt spuse zadarnic? Dacă priveşti în jur, poftim! fiecare pare mai aspru decât îi este adevărata lui fire, ca şi când i-ar fi teamă să nu-şi jignească sentimentele dacă şi le-ar destăinui aşa cum sunt ele cu adevărat... ========== Nopţi albe (Feodor Mihailovici Dostoievski)
==========
My Clippings
- Note Loc. 79  | Added on Thursday, September 15, 2011, 03:40 PM

chiar asa, de ce?
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 12 | Loc. 172-73  | Added on Friday, September 16, 2011, 09:10 AM

Oamenii nu fac niciodată răul atât de complet şi cu atâta entuziasm ca atunci când îl fac din convingere
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 17 | Loc. 247-54  | Added on Friday, September 16, 2011, 01:53 PM

cotes de veau Foyot: carne groasă de cel puţin patru centimetri, porţie cât pentru doi, se-nţelege, două cepe de mărime mijlocie, cincizeci de grame de miez de pâine, şaptezeci şi cinci de parmezan ras, cincizeci de unt, se fărâmiţează miezul de pâine până se face pesmet care trebuie amestecat cu brânza rasă, apoi se curăţă şi se toacă cepele, se pun la topit patruzeci de grame de unt într-o tigaie mică, în timp ce într-alta se vor căli uşor cepele cu untul rămas, se tapetează fundul unei farfurii cu jumătate din ceapă, se condimentează carnea cu sare şi piper, se pune pe farfurie şi i se garniseşte o latură cu restul cepei călite, se acoperă totul cu un prim strat de pesmet amestecat cu parmezan, făcând să adere bine carnea la fundul farfuriei, lăsând să curgă untul topit şi apăsând uşor cu mâna până se formează un fel de cupolă şi adăugând unt topit, se stropeşte totul cu vin alb şi cu supă, fără să treacă de jumătate din înălţimea cărnii. Se pune totul la cuptor pentru circa o jumătate de oră, continuând să stropeşti cu vin şi supă. Garnisit cu sote de conopidă.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 17 | Loc. 247-54  | Added on Friday, September 16, 2011, 01:54 PM

cotes de veau Foyot: carne groasă de cel puţin patru centimetri, porţie cât pentru doi, se-nţelege, două cepe de mărime mijlocie, cincizeci de grame de miez de pâine, şaptezeci şi cinci de parmezan ras, cincizeci de unt, se fărâmiţează miezul de pâine până se face pesmet care trebuie amestecat cu brânza rasă, apoi se curăţă şi se toacă cepele, se pun la topit patruzeci de grame de unt într-o tigaie mică, în timp ce într-alta se vor căli uşor cepele cu untul rămas, se tapetează fundul unei farfurii cu jumătate din ceapă, se condimentează carnea cu sare şi piper, se pune pe farfurie şi i se garniseşte o latură cu restul cepei călite, se acoperă totul cu un prim strat de pesmet amestecat cu parmezan, făcând să adere bine carnea la fundul farfuriei, lăsând să curgă untul topit şi apăsând uşor cu mâna până se formează un fel de cupolă şi adăugând unt topit, se stropeşte totul cu vin alb şi cu supă, fără să treacă de jumătate din înălţimea cărnii. Se pune totul la cuptor pentru circa o jumătate de oră, continuând să stropeşti cu vin şi supă. Garnisit cu sote de conopidă.
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 93-101  | Added on Friday, September 16, 2011, 01:57 PM

cotes de veau Foyot: carne groasă de cel puţin patru centimetri, porţie cât pentru doi, se-nţelege, două cepe de mărime mijlocie, cincizeci de grame de miez de pâine, şaptezeci şi cinci de parmezan ras, cincizeci de unt, se fărâmiţează miezul de pâine până se face pesmet care trebuie amestecat cu brânza rasă, apoi se curăţă şi se toacă cepele, se pun la topit patruzeci de grame de unt într-o tigaie mică, în timp ce într-alta se vor căli uşor cepele cu untul rămas, se tapetează fundul unei farfurii cu jumătate din ceapă, se condimentează carnea cu sare şi piper, se pune pe farfurie şi i se garniseşte o latură cu restul cepei călite, se acoperă totul cu un prim strat de pesmet amestecat cu parmezan, făcând să adere bine carnea la fundul farfuriei, lăsând să curgă untul topit şi apăsând uşor cu mâna până se formează un fel de cupolă şi adăugând unt topit, se stropeşte totul cu vin alb şi cu supă, fără să treacă de jumătate din înălţimea cărnii. Se pune totul la cuptor pentru circa o jumătate de oră, continuând să stropeşti cu vin şi supă. Garnisit cu sote de conopidă. ========== Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
==========
My Clippings
- Note Loc. 101  | Added on Friday, September 16, 2011, 01:57 PM

Reteta ''cotes de veau Foyot'' usor de preparat [Cimitirul din Praga]
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 168 | Loc. 2465-66  | Added on Wednesday, September 21, 2011, 09:19 AM

Cineva a spus, exagerând poate, că, din zece adepţi ai unei asociaţii secrete, trei sunt mouchards, turnători de-ai noştri, iartă-mi expresia, dar vulgul aşa-i numeşte, şase sunt imbecili plini de credinţă, iar unul e un om primejdios.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 218 | Loc. 3186-88  | Added on Saturday, September 24, 2011, 10:03 AM

niciodată nu poţi crea un pericol cu o mie de feţe, pericolul trebuie să aibă una singură, altfel lumea nu-i atentă. Dacă vrei să-i denunţi pe evrei, vorbeşte despre evrei, dar dă-i încolo pe irlandezi, pe principii napoletani, pe generalii piemontezi, pe patrioţii polonezi şi pe nihiliştii ruşi.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 259 | Loc. 3780-81  | Added on Saturday, September 24, 2011, 01:47 PM

Şi aşa se petrece întotdeauna când dai greş, cauţi pe cineva ca să-l acuzi de incapacitatea ta.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 269 | Loc. 3934  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:08 PM

insuccesul permanent duce la descurajare şi la demoralizare,
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 269 | Loc. 3934-35  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:09 PM

insuccesul permanent duce la descurajare şi la demoralizare, şi vine un moment în care ceva se rupe înăuntru şi nu mai ai nici energie, nici voinţă.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 288 | Loc. 4202-3  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:50 PM

Principala caracteristică a oamenilor este că-s gata să creadă orice. Altminteri cum ar fi putut Biserica să reziste timp de aproape două mii de ani fără credulitatea universală?
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Note on Page 288 | Loc. 4203  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:50 PM

doh
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 288 | Loc. 4202-3  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:51 PM

Principala caracteristică a oamenilor este că-s gata să creadă orice. Altminteri cum ar fi putut Biserica să reziste timp de aproape două mii de ani fără credulitatea universală?
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 131-32  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:52 PM

Principala caracteristică a oamenilor este că-s gata să creadă orice. Altminteri cum ar fi putut Biserica să reziste timp de aproape două mii de ani fără credulitatea universală? ========== Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
==========
My Clippings
- Note Loc. 132  | Added on Saturday, September 24, 2011, 02:52 PM

Doh!
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 305 | Loc. 4464-65  | Added on Saturday, September 24, 2011, 03:44 PM

O mistică este o isterică ce şi-a întâlnit confesorul înainte de medic.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 342 | Loc. 5019-21  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:19 PM

Duşmanul, ca să fie uşor de recunoscut şi de temut, trebuie să fie în casă sau în pragul casei. Iată de ce sunt la mijloc evreii. Pronia cerească ni i-a dat, să-i folosim deci, la naiba, şi să ne rugăm să existe pururea niscaiva evrei de temut şi de urât. E nevoie de un duşman ca să-i dai poporului o speranţă.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 342 | Loc. 5025-27  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:20 PM

Ura este adevărata pasiune primordială. Iubirea reprezintă o situaţie anormală. De aceea a fost ucis Hristos: vorbea împotriva naturii. Nu iubeşti pe cineva pentru toată viaţa, din această speranţă imposibilă se nasc adulterul, matricidul, trădarea prietenului... În schimb, poţi urî pe cineva pentru toată viaţa. Cu condiţia să fie permanent acolo, ca să aţâţe ura. Ura încălzeşte inima.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 342 | Loc. 5025-27  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:21 PM

Ura este adevărata pasiune primordială. Iubirea reprezintă o situaţie anormală. De aceea a fost ucis Hristos: vorbea împotriva naturii. Nu iubeşti pe cineva pentru toată viaţa, din această speranţă imposibilă se nasc adulterul, matricidul, trădarea prietenului... În schimb, poţi urî pe cineva pentru toată viaţa. Cu condiţia să fie permanent acolo, ca să aţâţe ura. Ura încălzeşte inima.
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 144-47  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:23 PM

Ura este adevărata pasiune primordială. Iubirea reprezintă o situaţie anormală. De aceea a fost ucis Hristos: vorbea împotriva naturii. Nu iubeşti pe cineva pentru toată viaţa, din această speranţă imposibilă se nasc adulterul, matricidul, trădarea prietenului... În schimb, poţi urî pe cineva pentru toată viaţa. Cu condiţia să fie permanent acolo, ca să aţâţe ura. Ura încălzeşte inima. ========== Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
==========
My Clippings
- Note Loc. 147  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:23 PM

Seful securitatii tzariste le spune pe bune
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 140-43  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:25 PM

Duşmanul, ca să fie uşor de recunoscut şi de temut, trebuie să fie în casă sau în pragul casei. Iată de ce sunt la mijloc evreii. Pronia cerească ni i-a dat, să-i folosim deci, la naiba, şi să ne rugăm să existe pururea niscaiva evrei de temut şi de urât. E nevoie de un duşman ca să-i dai poporului o speranţă. ========== Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
==========
My Clippings
- Note Loc. 143  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:25 PM

Seful securitatii tzariste despre evrei
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 342 | Loc. 5021-25  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:26 PM

Cineva a spus că patriotismul e ultimul refugiu al canaliilor: cine nu are principii morale se înfăşoară de obicei într-un steag, iar bastarzii fac întotdeauna apel la puritatea stirpei lor. Identitatea naţională este ultima resursă a dezmoşteniţilor. Or, simţul identităţii se întemeiază pe ură, ura împotriva celui ce nu-i identic. Trebuie să cultivi ura ca patos cetăţenesc. Duşmanul e prietenul popoarelor. E nevoie oricând de cineva demn de a fi urât ca să te simţi justificat în propria-ţi mizerie.
==========
Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
- Highlight on Page 342 | Loc. 5021-25  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:26 PM

Cineva a spus că patriotismul e ultimul refugiu al canaliilor: cine nu are principii morale se înfăşoară de obicei într-un steag, iar bastarzii fac întotdeauna apel la puritatea stirpei lor. Identitatea naţională este ultima resursă a dezmoşteniţilor. Or, simţul identităţii se întemeiază pe ură, ura împotriva celui ce nu-i identic. Trebuie să cultivi ura ca patos cetăţenesc. Duşmanul e prietenul popoarelor. E nevoie oricând de cineva demn de a fi urât ca să te simţi justificat în propria-ţi mizerie.
==========
My Clippings
- Highlight Loc. 160-64  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:27 PM

Cineva a spus că patriotismul e ultimul refugiu al canaliilor: cine nu are principii morale se înfăşoară de obicei într-un steag, iar bastarzii fac întotdeauna apel la puritatea stirpei lor. Identitatea naţională este ultima resursă a dezmoşteniţilor. Or, simţul identităţii se întemeiază pe ură, ura împotriva celui ce nu-i identic. Trebuie să cultivi ura ca patos cetăţenesc. Duşmanul e prietenul popoarelor. E nevoie oricând de cineva demn de a fi urât ca să te simţi justificat în propria-ţi mizerie. ========== Cimitirul din Praga (Umberto Eco)
==========
My Clippings
- Note Loc. 164  | Added on Saturday, September 24, 2011, 06:27 PM

Seful securitatii tzariste despre patriotism
==========