CAUTĂ AICI:

Review: Cercul mincinoșilor: Cele mai frumoase povești filozofice din lumea întreagă

Cercul mincinoșilor: Cele mai frumoase povești filozofice din lumea întreagă Cercul mincinoșilor: Cele mai frumoase povești filozofice din lumea întreagă by Jean-Claude Carrière
My rating: 5 of 5 stars

Povestioarele mi-au amintit de acele Povești Nemuritoare care apăreau la editura Ion Creangă pe vremea lui Ceașcă. Erau povești chinezești, arăbești, englezești. Comice, mitologice sau moraliste.

Cele reunite în această prea-minunată (și rară în ziua de azi) carte sunt categorisite ca povești filosofice. Fiecare povestioară are mai multe chei de interpretare. Având la dispoziție cultura mea sărăcăcioasă și autodidactă, am găsit cel puțin o interpretare fiecărei povestiri. Probabil cea mai superficială. Dar s-a mai întâmplat și un fenomen interesant: în timp ce mă bărbieream, sau în sala de cinema când vizionam un film de 2 lei, sau stând la coadă la covrigi mă gândeam la câte o povestioară și brusc mă luminam la cuget, sau îmi pica fisa și mă lămuream de înțelesurile mai adânci.

Așa sunt povestirile filosofice. Rog pe domnișoara de aici care a scris într-un review că povestirile din această carte nu au nici un sens să nu dispere. O să capete sens după vreo 20 de ani de experiență de viață. Garantez.

View all my reviews