CAUTĂ AICI:

Review: Închisoarea noastră cea de toate zilele, vol. I 1949, 1952–1954

Închisoarea noastră cea de toate zilele, vol. I 1949, 1952–1954 Închisoarea noastră cea de toate zilele, vol. I 1949, 1952–1954 by Ion Ioanid
My rating: 5 of 5 stars

Fascinant. O memorie extraordinară. Această memorie l-a impresionat până și pe Adrian Marino care în general nu prea are cuvinte de laudă despre nimeni. Am recitit prima parte după ce cu ani în urmă am citit cartea complet pe Kindle. Am fost foarte impresionat.

Autorul, pe lângă acea memorie fantastică despre care am pomenit, are și darul povestirii. Relatarea evadării din lagărul de muncă de la Cavnic mi-a mărit tensiunea peste limită. Aveam adrenalina crescută de parcă eu am evadat.

Am avut foarte mult de învățat despre caracterul oamenilor în situații limită. Cartea este și o oglindă. Mă întrebam mereu dacă aș rezista la acele condiții din închisorile comuniste, cu toată tensiunea și foametea și violența și umilirea inclusă. Eu care fac urât dacă nu este espresso-ul bun sau mă plâng că viața e nedreaptă deoarece încă n-am primit update la Android 8.

Abia aștept să continui și cu celelalte două părți. Deși are peste 1500 de pagini, povestirea detenției mă ține cu sufletul la gură, nu m-am plictisit deloc.


View all my reviews