CAUTĂ AICI:

Review: Scurtă istorie a timpului: de la Big Bang la găurile negre

Scurtă istorie a timpului: de la Big Bang la găurile negre Scurtă istorie a timpului: de la Big Bang la găurile negre by Stephen Hawking
My rating: 0 of 5 stars

Are dreptate Ernesto Sabato când scrie în Eseuri Vol. 1 că știința a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai poate fi explicată omului obișnuit. Și dă ca exemplu teoria relativității care, atunci când este explicată omului obișnuit, este altceva decât ceea ce înțeleg oamenii de știință.

Teoria din carte este aceeași pe care se bazează majoritatea documentarelor de popularizare a științei și universului de la BBC sau Discovery. Chiar dacă pe alocuri explicațiile devin obscure pentru un cititor netehnic (de exemplu particulele cu spin 1/2, 0,1,2. Sau quarcii cu arome „fermecat”, „straniu” de diferite culori. Sau „string theory” - ultima modă în fizica cuantică etc.) - totuși cartea își atinge obiectivul, și anume acela de a populariza știința sau măcar de a stârni interesul asupra ei.

Trebuia să citesc versiunea și mai succintă O mai scurtă istorie a timpului. În actuala m-am încurcat de mai multe ori și a trebuit să fac cercetare suplimentară pe Wikipedia.

O experiență interesantă care m-a scos din „zona de confort” a cărților pe care le citesc în mod obișnuit.

View all my reviews