CAUTĂ AICI:

Review: Medicina povestită pe înțelesul tuturor

Medicina povestită pe înțelesul tuturor Medicina povestită pe înțelesul tuturor by Vasi Rădulescu
My rating: 4 of 5 stars

Jos pălăria în fața acestui tânăr doctor! Îl urmăresc pe Facebook și-i apreciez inițiativele pozitive. Printre ele și această carte de popularizare a bunului simț în sănătate. E necesară deoarece în prezent știința medicală este subminată de o multitudine de teorii ale conspirației și mituri. Doar eu cunosc vreo duzină și tot atâția oameni care le răspândesc. Am întâlnit mulți care cunosc secretul vieții lungi sau vreo practică secretă care garantează sănătate de fier.

Un 'secret' adevărat ar fi moderația - una dintre cele 4 virtuți cardinale. Mă bucur să observ că celebra maximă de pe templul din Delphi - (μηδέν άγαν, miden agan) - este repetată des în diferite capitole sub diverse formule: "moderație în toate", "să îmbrățișăm moderația", ”moderația trebuie păstrată, doza fiind regină în orice" etc.

Am remarcat și că autorul promovează empatia dintre medic și pacient. După serialul Dr. House am rămas cu ideea că un doctor bun trebuie să rămână neimplicat emoțional în cazurile tratate. Doctorul Rădulescu are altă abordare care pare să aibă rezultate.

Îmi doresc ca această carte să aibă cu adevărat un efect benefic în societate.

View all my reviews